۱۴ نکته کاربردی برای یادگیری زبان انگلیسی از طریق فیلم
سپیده عسگری
برای یادگیری زبان انگلیسی از محتوا و منابع آموزشی متنوعی می توان استفاده کرد. زبان آموزان عموماً منابع آموزشی را برای یادگیری ترجیح می دهند که در آن میزانی از بازی و سرگرمی لحاظ شده باشد. از این نظر فیلمهای زبان انگلیسی یکی از منابع جذاب و اثربخش برای یادگیری زبان به شمار می آیند. اگر شما هم به دنبال یادگیری زبان انگلیسی از طریق فیلم هستید حتماً نکات زیر را به دقت مطالعه نموده و مورد استفاده قرار دهید.
۱- فیلم هایی انتخاب کنید که قبلاً دیده باشید.
می توانید فیلم هایی را که قبلاً دیده اید، انتخاب کنید. اگر در سطح مقدماتی (Pre-Intermediate) و یا در سطح پایینتری هستید، بهتر است فیلمی را جهت یادگیری انتخاب کنید که قبلاً آن را دیده اید، چون شما از قبل سناریوی فیلم را می دانید و به همین خاطر می توانید فقط بر روی جنبه زبانی آن متمرکز شوید. یا اینکه می توانید فیلم ساخته شده بر اساس یک کتاب انگلیسی را که قبلا خوانده اید، تماشا کنید.
۲- فیلم هایی انتخاب کنید که به محتوا و روایت آن علاقه دارید.
ابتدا باید یک فیلم جالب و مورد علاقه پیدا کنید، چراکه اگر فیلم کسل کننده ای انتخاب کنید، آستانه توجه شما نمی تواند بیش از یک ساعت و نیم بر روی آن متمرکز باشد. پس تماشای فیلم باید برای شما لذت بخش باشد.
۳- فیلم هایی انتخاب کنید که متناسب سطح زبان شما باشند.
فیلمی را انتخاب کنید که با سطح زبان فعلی شما تناسب داشته باشد. افراد مبتدی بهتر است سراغ فیلمهای انیمیشن بروند، چراکه عموماً ساده هستند و حال و هوایی بسیار دوستانه و خودمانی دارند. اگر سعی کنید سراغ فیلمی مثل «رومئو و ژولیت» بروید و آن را تماشا کنید، حتماً درک آن برایتان دشوار خواهد بود و نفعی و مبهم می شود.
۴- فیلم هایی انتخاب کنید که به یک کشور خاص تعلق دارند.
تمرکز خود را روی فیلم های ساخت یک کشور خاص مثلاً امریکایی – هالیوودی قرار دهید. از آنجا که زبان انگلیسی دارای گونه ها و لهجه های مختلفی است که در کشورهای مختلف صحبت می شود، و هر کدام از این لهجه ها تفاوت های قابل توجهی چه در سطح تلفظ و چه در سطح واژگان و حتی در کاربرد زبان با سایر لهجه ها دارد، بنابراین بهتر است زمانی که در حال تلاش برای یادگیری زبان انگلیسی هستید، تمرکز خود را روی سبک انگلیسی ویژه یک منطقه مثلاً British یا American و … قرار دهید تا دچار اختلاط و سردرگمی در خصوص تفاوتهای زبانی مناطق مختلف انگلیسی زبان نشوید.
۵- قدم های کوچک بردارید.
برای شروع قدم های کوچک بردارید، مثلاً این کار را با یک فیلم نسبتاً کوتاه استارت بزنید. بعلاوه، سراغ فیلم هایی که به سطح عمیقتری از درک تاریخ، فلسفه و یا فرهنگ نیازدارند اصلاً نروید، زیرا احتمالاً تمرکز بر جنبه زبان آموزی آن برای شما دشوار می شود.
۶- فیلم را به قسمتهای کوچکتر زمانی تقسیم نمایید.
بهتر است فیلم مورد نظر را بخش بندی کنید. تماشای یک فیلم کامل به زبان انگلیسی می تواند واقعاً طاقت فرسا و در اکثر مواقع خسته کننده باشد. بنابراین گاهی اوقات بهتر است یک فیلم را در قسمت های کوچکتر تماشا کنید تا دچار احساس خستگی نشوید. به عنوان مثال، می توانید هدف خود را مطالعه یک بخش 10 دقیقه ای از فیلم مورد نظر تعیین کنید و یا اینکه حداکثر 15 خط از محتوای فیلم را ترجمه کنید.
۷- حتماً از زیرنویس استفاده نمایید.
می توانید از زیرنویس استفاده کنید. لازم نیست کلمه به کلمه زیرنویس فیلم را دنبال کنید، اما اگر برای درک بهتر جریان فیلم به آن نیاز دارید حتماً به زیرنویس ها مراجعه کنید. دیدن فیلم با زیرنویس کمک بسیاری به درک بهتر آن فیلم می کند.
فیلم را هم با زیرنویس و هم بدون زیرنویس تماشا کنید. وقتی برای اولین بار فیلمی را تماشا می کنید، زیرنویس آن را فعال کنید. برای بار دوم سعی کنید زیرنویس را غیرفعال نمایید. چون داستان و روایت فیلم را با همان بار اول دیدن در ذهن دارید، بنابراین سعی کنید بیشتر روی عبارات و ساختارهایی تأکید نمایید که بار آخر بازبینی و جستجو کرده اید و چند بار دیگر آن ها را به دقت گوش دهید.
۸- فیلم را با دقت و توجه لازم ببینید.
مرتب دیالوگها را گوش کرده و با خودتان تکرار کنید. اگر قسمتی از فیلم را متوجه نمی شوید، فیلم رابه عقب برگردانید، دوباره به آن گوش دهید و سعی کنید آنچه گفته شده را تکرار کنید. این تکنیک به شما کمک می کند هم بهتر موقعیت و محتوای فیلم را درک کنید و هم اینکه تلفظ خود را با این ترفند تقویت کنید.
۹- یادداشت برداری کنید.
در حین تماشای فیلم یک دفتر یادداشت مخصوص نکات فیلم همراه داشته باشید. هنگامی که چیزی را شنیدید که مفید به نظر می رسد، ویدیو را متوقف کنید و آن را در دفترچه خود یادداشت کنید. به این ترتیب، عبارات واقعی و زبان اصلی را به تدریج جمعآوری میکنید که میتوانید آنها را تمرین کرده و بعداً این عبارات را زمانی که با دوستان هم آموز خود هستید به کار ببرید.
10- از تکنیک سایه سازی (Shadowing) و تقلید استفاده کنید.
به این معنی که سعی نمایید عبارات، اصطلاحات و دیالوگهای فیلم را با همان حالت لحن، زیربمی صدا و تلفظ گوینده تقلید و تکرار کنید و به تدریج سرعت بیان خود را افزایش دهید.
۱۱- فیلم را از دستگاه پخش دیگر نیز ببینید.
سعی کنید فیلم را از طریق دستگاه های پخش دیگر هم ببینید. چراکه دستگاه های پخش رسانه ای دیگر گاه به شما این امکان را می دهند که فیلم ها را با سرعت نیم یا یک چهارم پخش کنید و لذا اگر قسمتهایی وجود دارد که به راحتی آن را متوجه نمیشوید، آن بخش ها را با سرعت کمتری پخش و گوش کنید. این تکنیک برای تمرین شنیداری زبان انگلیسی بسیار مفید و کاربردی است.
۱۲- از دیکشنری استفاده نمایید.
حتماً یک دیکشنری همراه داشته باشید و زمانی که عبارت، اصطلاح و یا کلمه ای می شنوید که معنی آن را نمی دانید آن را جستجو کنید و ببینید که در بافتار (context) فیلم چه معنا و کاربردی دارد و اینگونه کلمات را در متن یاد بگیرید تا برای مدت طولانی تری در ذهن شما بمانند و اصولی تر آنها را در گفتار و نوشتار به کار ببرید.
۱۳- سایتهای آموزش زبان از طریق فیلم را دنبال کنید.
از جستجو در میان سایتهای مختلف آموزش زبان که زبان انگلیسی را با فیلم آموزش می دهند غافل نشوید. در این وب سایتها تعداد زیادی ویدیوی معتبر برای یادگیری زبان انگلیسی دارند که در آن می توانید پیش پرده فیلم، موزیک ویدیو، زیرنویس، تعاریف و گاه جملات کاربردی مربوط به آن را ببینید و تمرین کنید.
14- سعی کنید یک هم آموز داشته باشید.
و نکته پایانی اینکه سعی کنید یک هم آموز داشته باشید. اگر دوستانی دارید که مثل شما بدنبال یادگیری زبان انگلیسی هستند می توانید فیلم مورد نظر خود را با آنها تماشا کنید. مثلاً دو نفره فیلمی را بگیرید و با هم نگاه کنید و سپس درباره آن بحث و گفتگو کنید.
دیدگاهتان را بنویسید